Ako si správne vybrať stolové nohy?

Stolové nohy predstavujú dôležitý prvok v interiérovom dizajne. Okrem ich očividnej funkčnosti totižto dopĺňajú celkovú atmosféru priestoru, v ktorom sa nachádzajú. Zároveň vďaka ich správnemu výberu dokážete vytvoriť jedinečný kus nábytku presne podľa vašich predstáv a potrieb.

Aj napriek tomu, že výber správnej stolovej nohy sa nezdá byť komplikovaný, netreba ho podceniť. Ako teda správne vyberať stolové nohy a podnožia?

Konferenčný, jedálenský alebo barový?

Pri výbere stolových nôh zohráva výška dôležitý faktor. Štandardné jedálenské stoly majú približne 750 mm. Pri ich výrobe sa využívajú najčastejšie stolové nohy s výškou 710 či 720 mm. Podobne vysoké sú aj nohy písacích stolov. V prípade konferenčných stolíkov sa zvyčajne používa výška nôh od 200 mm do 400 mm.

Stolové nohy s výškou približne 900 mm sa využívajú pri barových stoloch, kuchynských pultoch či ostrovčekoch a podobne.

Pri voľbe výšky nohy určite berte v úvahu aj hrúbku stolovej dosky.

Nosnosť a dizajn sa nemusia vzájomne vylučovať

Väčšina ľudí sa pri „vyskladaní“ svojho vysnívaného stola sústredí len na výber stolovej dosky. Avšak stolové nohy sú nielen funkčným, ale aj dizajnovým elementom. Napriek tomu, že treba zohľadňovať akú majú nosnosť, ich celkový vzhľad nemusí ísť bokom. Či si už zvolíte drevo, mramor alebo sklo, stolové nohy a podnože z našej ponuky ich unesú. Sú vyrobené z ocele, a preto sa hravo popasujú aj s ťažšími materiálmi.

Vyberte si štýl, ktorý vám sedí najviac

Chcete mať štyri nôžky alebo dve? Preferujete skôr minimalizmus alebo výraznejšie prvky? Stolové nohy si jednoznačne vyberajte v štýle, ktorý vám je blízky a zároveň, aby sa hodili k celkovému vzhľadu miestnosti, kde sa bude stôl nachádzať.

U nás nájdete širokú ponuku kovových nôh a podnoží v industriálnom, škandinávskom a loftovom štýle. Milovníkov netradičných kúskov môže zaujať stolová noha SKND SNAKE s jedinečným kovovým spracovaním. Je ideálna na využitie sklenenej tabule, vďaka ktorej vynikne jej vyhotovenie.

Stolová noha na mieru

Nenašli ste v našej ponuke stolové nohy a podložia, ktoré by vám vyhovovali? To nie je vôbec problém. V prípade záujmu ponúkame možnosť vyrobenia stolovej nohy na mieru.