Ako si vybrať správne rudle?

Rudle predstavujú lacné a praktické riešenie na premiestňovanie tovaru. Tieto skladné a obratné vozíky využijete pri sťahovaní, na záhrade, ale aj v sklade. Dnes nájdete na trhu viacero druhov, materiálov a prevedení. Čo teda zohľadňovať pri výbere rudlí?

Univerzálne alebo špecializované

Rudle možno rozdeliť do dvoch základných kategórií, a to na univerzálne a špecializované. Univerzálne, ako je už zrejmé podľa názvu, majú multifunkčné využitie. Pomôžu vám pri prevážaní tovaru rôznych rozmerov. Špecializované rudle majú pomôcť s manipuláciou špecifického bremena, napríklad pneumatík, sudov či odpadkových košov.

Typ kolies

Pri nákupe rudlí je vhodné pozrieť sa aj na to aký majú typ koliesok majú. Pretože to ovplyvňuje, ako ľahko sa budete môcť s vozíkom manipulovať. Pevné kolieska sú vhodnejšie na rovný povrch. Naopak dušové (nafukovacie) kolesá lepšie zvládnu hrboľatý terén alebo schody. Avšak občas ich musíte dofúknuť, skontrolovať a dávať pozor, aby sa neprepichli.

Veľkosť ložnej plochy

Rozmer ložnej plochy môže byť rôzny. Vyberajte podľa toho aký tovar plánujete prevážať. Niektoré rudle majú väčšiu aj menšiu lopatu. Menšia je napevno a väčšiu si v prípade potreby sklopíte. Veľmi praktickým riešením môžu byť aj multifunkčné rudle, ktoré v sebe spájajú dva produkty v jednom – rudle a prepravný vozík. V našej ponuke ich nájdete v kvalitnom oceľovom prevedení s nosnosťou 250 kg.

ako manipulovať s tovarom pomocou rudlí?

S rudlami by ste mali manipulovať plynule a bremeno by ste mali mať na nich uložené, čo najstabilnejšie. Ak to neviete zabezpečiť sami, je lepšie požiadať o pomoc ďalšieho človeka, ktorý tovar pridrží. Pri sťahovaní po schodoch s bežnými rudlami je vhodné nechať pneumatiky mierne podhustené. Najlepším riešením sú schodiskové rudle. Pokiaľ ide o ochranu tovaru počas manipulácie môžete si vybrať z rôznych materiálov. Ak je to, čo prevážate zabalené, nemusíte nič riešiť. Pokiaľ však prevážate napríklad už vybalený nábytok, môžete ako prevenciu pred poškodením využiť deku. Jednoducho ju natiahnete cez rudle.